Chakra reflexzonemassage

Een Chakra voetreflex is een massagebehandeling waarbij de reflexzones van de zeven chakra’s worden gemasseerd met etherische oliën. Deze oliën zijn speciaal geselecteerd voor deze zeven chakra’s. Een heerlijke ontspannen massage, een weldaad voor lichaam en geest. Bij het toepassen van deze methode, komen de chakra’s in balans waardoor blokkades opruimen en klachten verdwijnen.

Chakra’s zijn

Energiepunten in ons lichaam die invloed hebben op ons lichaam, ons denken, ons gedrag en onze ontwikkeling.

Voor onze gezondheid en onze ontwikkeling is het belangrijk dat chakra’s in harmonie en in balans zijn. Dat is echter vaak niet het geval.

Het woord chakra komt voort uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel” of “schijf” Een chakra is als het ware een bol van energie die vanuit het centrale zenuwstelsel alle kanten uitstraalt. Ieder mens heeft vele chakra’s, maar meestal concentreren we ons op de 7 hoofdchakra’s. De 7 hoofdchakra’s bevinden zich in ons stuitje(1), onderbuik(2), bovenbuik(3), borst(4), keel(5), voorhoofd(6) schedeldak(7) Die je terug kan vinden in de voeten. De voeten zijn immers de landkaart van je lichaam. Organen, spieren, gewrichten, alles wat er in je lichaam zit heeft een punt in de voet waar het verbinding mee heeft, zo ook de chakra’s. Elk chakra staat in directe verbinding met een hormoonklier, maar ook met lichamelijke processen als ademen en spijsvertering, ons denken, ons gedrag en onze ontwikkeling.

Een chakra kan geblokkeerd raken door een slechte ervaring/ incidenten uit je jeugd of in later stadium. Wanneer een chakra te open is raakt deze te vol. Als een chakra geblokkeerd is, kan er niet voldoende energie doorheen stromen. Aangezien alle chakra’s in verbinding staan met elkaar, heeft een blokkade of een te open chakra, altijd consequenties voor de daaropvolgende chakra en met het functioneren van het corresponderende gebied. Als de energie vrij kan stromen door alle chakra’s, dan is er harmonie tussen de 7 hoofdchakra’s en is men in balans

Indien deze chakra’s niet goed functioneren, voelen we ons vermoeid of hebben we gebrek aan energie en kunnen er lichamelijke klachten ontstaan zoals hoofdpijn, menstruatiepijn, huidproblemen, keelpijn, zwaar gevoel bij de maag, onrust, duizeligheid etc, koude handen en voeten, emotionele problemen als verdriet of het niet kunnen verwerken/ loslaten van emoties.

Je kunt de chakra’s beïnvloeden door reflexzonetherapie toe te passen. Elke chakra heeft zijn eigen etherische olie en door middel van massage van deze reflexzones met de bijbehorende olie is het mogelijk de chakra’s te harmoniseren.

Door het goed functioneren van de chakra’s:

  • Kunnen we emoties beter verwerken en loslaten
  • Kunnen alle organen goed functioneren
  • Hebben we voldoende energie
  • Voelen we ons gelukkig, blij, veilig, tevreden, etc
  • Durven we te laten zien wie we zijn
  • Kunnen wijn onze intuïtie ontwikkelen
  • Kunnen wij liefde ontvangen en geven